Ingredients
- 250 g de farina
- 65 g de saïm
- 65 g de sucre
- 35 cc d’oli
- 70 cc de suc de taronja
- 1 vermell d’ou
- Bol
- Cullera
- Aprimador
- Motlles de formes diferents
- Llaunes
Elaboració
Els
crespells solen menjar-se per Pàsqua, són d’elaboració senzilla i els
més petits de la casa poden participar en tot el procés.En un bol hi posam el sucre, el saïm, el vermell d’ou i l’oli ja barrejat amb el suc de taronja. Mesclam bé amb una cullera i amb la mà. Afegim després la farina i amassam amb la mà fins formar una massa ben homogènia.
La massa es deixa reposar una estona i després se n’agafen bocins que s’aprimen fins que es té una massa estesa d’un gruix de devers mig centímetre. Amb els motlles es retallen les formes dels crespells sobre la massa estesa i es posen a una llauna que prèviament hem untat amb saïm.
La llauna s’introduiex al forn, que ha d’estar a 200ºC. Després fixam la temperatura a 180ºC, escalfant des d’abaix durant uns 25 minuts. Si empram més d’una llauna, introduïm la segona a la part baixa del forn, mentre que col·locam la primera, ja mitja cuita, a la part alta. Es vigila el forn fins que els crespells agafen un to daurat, treim la llauna i els posam a refredar sobre un plat o el taulell.
Podeu enfarinar els crespells amb sucre en pols
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada