- 125 cc de llet
- 125 cc de saïm fos en el foc
- 1 ou
- 400g de farina (no de força)
- 25 cc d’anís
- Oli per fregir
- Sucre pols
Estris
- Bol
- Cullera per mesclar
- Aprimador
- Tallador de pasta (de rodeta)
- Paella gran
- Giradora o forquetes de fusta per girar les orellanes
Elaboració
Avui preparam orellanes, són per fer en qualsevol moment de l’any, i sembla que pel Llevant de Mallorca se’n fan més que a altres bandes. És una recepta senzilla però, com tot, cal tenir-hi mà...
Començam batent l’ou dins el bol, hi afegim la llet i ho mesclam bé. Abocam el saïm líquid, que haurem aconseguit escalfant-lo abans una miqueta i afegim l’anís. Tornam a mesclar i poc a poc afegim la farina mentres amb la mà començam fer la massa. Pastam molt bé fins que la massa quedi ben compacta. És molt important que no quedi fluixa. En cas que sigui necessari, li posam una mica més de farina.
Deixam reposar la massa una estona i preparam una paella amb uns tres dits d’oli.
Agafam bocins molt petits de la massa i l’aprimam amb molta força fins que quedi molt fina, transparent i tot. En tenir la massa primíssima, la tallam amb la rodeta fent peces romboidals i triangulars. Agafam les peces i les posam sobre la taula, mig penjant de la vora, de manera que la meitat quedi sobre la taula i l’altra part pengi enlaire. Així seran més bones d’agafar. Escalfam l’oli de la paella i en tenir peces a bastament per omplir-la, començam a llençar-les a l’oli. S’inflen tot d’una, i cal que anem alerta per tal que quedin daurades i no se’ns cremin. Per això ajustam la força del fogó a fi de trobar el punt adequat, giram les orellanes sense esperar gaire i les treim tot d’una que s’han daurat per les dues bandes.
Posam les orellanes dins un plat i les ensucram al gust amb sucre pols.
La mescla del sucre i el cruixent és molt particular, ja ho tastareu... esper que proveu aquesta recepta i que vos haguem ajudat a fer unes bones orellanes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada