Ingredients
1/2 anou de llevat premsat fresc
250g de farina de rebosteria per a fer panades
100ml d'aigua
45ml d'oli
Sobrassada
Sucre
Una pessigada de sal
Oli per untar la llauna
Estris
Bol
Ganivet
LlaunaElaboració
Aquesta
recepta es pot fer el mateix dia que preparam la coca de trampó, ja que
la base és la mateixa. De fet, és el que sol fer na Xisca, que torna a
ser la nostra cuinera.
En un bol posam el
llevat amb 100ml d'aigua tèbia i una pessigada de sal, i ho mesclam amb
la mà. Afegim també els 45ml d'oli i la farina de rebosteria. Hem
d'afegir-ne tanta com se'n begui, en el nostre cas han estat 250g. Ho
mesclam bé amb les mans fent una massa i la deixam estovar dins el bol
tapat amb un pedaç, fins que assoleixi el doble del volum del principi.
S'estorba una mitja hora o tres quarts d'hora, i pensau que com més
calorós sigui el dia (i la nostra cuina) més via farà.
Untam una llauna amb oli i estenem la massa a sobre d'ella, ajudant-nos amb la mà i aplanant-la bé.
Tallam sobrassada al nostre gust, en aquest cas hem fet tallades rodones d'uns 3 mm de gruixa i n'hem enretirat la pell.
Col·locam
les tallades a sobre de la coca i ensucram la sobrassada per damunt,
escampant també sucre a sobre de la resta de la massa.
Posam el forn a 180-200ºC i ho mantenim durant uns 15 minuts, controlant que no se'ns cremi la coca. En passar el temps, la treim i la deixam refredar
Com més sobrasada més bona!!!! i si s'ha sobrasada te es piquet de covent, encara més bona és!!!!!!!!!!!
ResponEliminaJa tens raó Joan!! en vols un tros??
ResponEliminaaixo no se demana, simplement es dona per tastar!!!!!!!!!!
ResponEliminaUn dia ten dure un tros!! :)
ResponElimina