dissabte, 4 de maig del 2013

Pastís de formatge


Ingredients:


  • Galetes del tipus maria, un paquet
  •  Nata líquida, un pot de 220ml
  • Formatge cremós (o fresc), 220 grams
  • Mantega tulipan, 120 grams
  •  Gelatina, 3 làmines
  •  Melmelada de gust
  •  Sucre

Elaboració:


Anem a fer servir galetes de les tradicionals del tipus Maria, són les que tenen el millor sabor per a aquest tipus de pastissos. Per començar cal triturar totes les galetes fins a deixar convertides gairebé en pols. Per a això podem usar el mètode que prefereixis, jo recomano fer-ho amb el complement de triturar de la teva batedora.

D'altra banda, la mantega és recomanable que no la tinguis guardada a la gelera un parell d'hores abans de la preparació, perquè a temperatura ambient estigui tova. Quan tinguis les galetes triturades, passa-les a un bol i les mescles  amb la mantega fosa. Es barreja amb les mans, mesclant  per muntar una massa amb tots dos ingredients.

Ara anem a agafar el motlle que farem servir, jo recomano que sigui un motlle desmuntable. Estenem tota aquesta pasta de galetes i mantegues per la base del motlle. Intenta que estigui ben compacta i estesa, ja que serà la base de la nostra pastís de formatge. Al seu torn, hem de posar la gelatina en un got gran amb aigua perquè es vagi hidratant.

A continuació tirem la nata líquida en un bol de mida apropiat. Li afegim la gelatina un cop estigui hidratada i barregem totes dues. Tirem aquesta barreja al tassó  de la batedora i hi afegim el formatge cremós (hi ha qui prefereix formatge fresc) i el sucre. Aquesta vegada amb la batedora ho batem molt bé i aboquem aquesta massa sobre la base que tenim ja en el motlle.

Guarda el motlle a la nevera almenys un parell d'hores perquè qualli totalment el pastís. Quan observes que ja ha quallat, pots treure-la i decorar-la amb melmelada per sobre del gust que prefereixis. Reserva el teu Pastís de Formatge a la nevera fins a l'hora de prendre.


6 comentaris: